10 טיפים, מהמומחים, לניהול הקריירה שלכם בשנה החדשה

שנה חדשה מביאה איתה מחשבות חדשות והחלטות חדשות, במטרה כמובן להפוך אותה לקצת יותר טובה עבור כולנו. נפגשנו עם לינור קורן, יועצת ארגונית מקבוצת פילת, ועם בוריס לכטרמן, פסיכולוג תעסוקתי, מקבוצת פילת, לשמוע את ההמלצות שלהם לגבי ניהול קריירה.

בין אם יש לכם קריירה מצליחה ומשגשגת, אתם בתחילת דרככם המקצועית או שאתם חושבים איך לשפר אותה, הנה כמה טיפים מהמומחים שלנו לקבלת החלטות נכונה בנוגע לקריירה שלכם: 

לינור קורן, יועצת ארגונית, מנחת קבוצות ומאמנת אישית
לינור קורן, יועצת ארגונית, מנחת קבוצות ומאמנת אישית
בוריס לכטרמן, פסיכולוג תעסוקתי, מומחה ומדריך בפילת
בוריס לכטרמן, פסיכולוג תעסוקתי, מומחה ומדריך בפילת
  1. התנסו בדברים שלוקחים אתכם למקומות חדשים. צאו מאזור הנוחות, קחו סיכונים ונסו לזהות הזדמנויות. אל תלכו על בטוח. זה לא בהכרח משהו שקשור ישירות לתפקיד. זו יכולה להיות התנדבות, ארגון כנס, כתיבת עלון. כך תפגשו אנשים חדשים ותלמדו משהו חדש על עצמכם. האי נוחות מסמנת צמיחה. דווקא ככל שההתנגדות שלנו לרעיון גדולה יותר, כך סביר יותר שהרעיון הזה חשוב לנו ולצמיחה שלנו.  

  2. ריכשו יכולת טכנולוגית חדשה. בעולם החדש נצטרך להתמודד עם ללמוד איך ללמוד. כיום יש הרבה קורסים מקוונים בנושאים החשובים לקריירה. למשל, קורסים בעיצוב אתרים, גרפיקה ממוחשבת, הכנת מצגות, פוטושופ. זה ייפתח אתכם לעולמות חדשים.

  3. תכננו זמן להתנתק. קחו לכם סופשבוע בלי נייד, מיילים ורשתות חברתיות. במציאות של ישראל 2024 האינטרקציה הדיגיטלית שואבת חלקים עצומים ממשאבי הזמן שלנו. אנחנו פחות נוכחים בכאן ובעכשיו, בפגישה או בחופשה עם המשפחה, ובעצם חולקים מציאות וירטואלית עם עשרות ומאות אנשים באופן יומיומי, לפני שאנחנו מעניקים את נוכחותינו האמיתית ותשומת ליבנו, לאנשים שחולקים איתנו את המרחב הממשי. פסקי זמן, ונוכחות אמיתית בזמן ובמרחב, הינם מרכיבים חשובים של יצירת קשרים בינאישיים ומשפחתיים משמעותיים וכן של רווחה אישית. אפקטיביות וביצועים גבוהים בעבודה, תלויים גם באלה. 

  4. לימדו לקבל ביקורת מתוך כוונה להשתפר. הדבר שהכי קשה לנו הוא לקבל ביקורת על מה שאנחנו עושים. אבל אם נהיה קשובים ופתוחים לשינוי, אולי מתוך הביקורת, נוכל לקחת משהו לעצמנו שעשוי לשפר עבורנו מאוד את ההתנהלות המקצועית ואף האישית.

  5. לימדו להיעזר באחרים. זו לא בושה לבקש עזרה. פעמים רבות אנחנו רואים כי דווקא אנשים הבטוחים יותר בעצמם וביכולותיהם, מבקשים עזרה בתדירות גבוהה יותר. הם לא חוששים מפגיעה במוניטין שלהם, או שיצטייר שהם חסרי יכולת משום שביקשו עזרה. כל אחד מאיתנו זקוק מידי פעם לעזרה, והיכולת לבקש עזרה היא מעלה ותוספת משמעותית למגוון הכלים שלנו לצמוח, להתפתח ולפתור בעיות. 

  6. התמקדו במה שיש לכם השפעה עליו, לא להיות קורבן. במציאות הנוכחית שלנו, במיוחד כיום, מאז השביעי באוקטובר, ישנם הרבה דברים שנמצאים מחוץ לשליטה שלנו. מיקוד בהם יכול להגביר תחושת חוסר מסוגלות, קורבנות ופסימיות. התמקדו באספקטים בחייכם, שם יש לכם יכולת אמיתית להשפיע עליהם, וצרו מקומות בהם יש לכם יכולת השפעה גם בשדות אחרים.

  7. דעו לשחרר. קשה לנו שמישהו אחר עושה את העבודה ומקבל החלטות במקומנו, אבל גם לשליטה בקריירה ובחיים יש מחיר. זה גוזל זמן, הופך אותנו לדאגנים ולא מאפשר לאחרים לבוא לידי ביטוי. כשאנחנו רוצים לנהל הכל מבלי לאפשר לדברים פשוט לקרות, אנחנו במלחמה תמידית על שליטה, חרדים ומוצפים יתר על המידה במשימות, שלא אפשרנו לאחרים לבצע במקומנו. 

  8. צרו שותפויות. לא צריך תמיד להמציא את הגלגל מחדש, או להצליח כסוליסט. איגום משאבים ולמידת עמיתים הם מכפילי כוח משמעותיים להשגת המטרות שלכם. הם גם אמצעי למידה והתפתחות אישיים ומקצועיים, שלא לדבר על החדווה שביצירת קשרים בינאישיים ועבודה משותפת. 

  9. דייקו את המטרות שלכם. מעבר לתכנית העבודה השנתית, ליעדים והמדדים הארגוניים, קחו זמן, עיצרו, וחישבו: מה אני רוצה להשיג השנה? פתיחת דלת אצל לקוח נחשק, חיזוק ביצועים במדדי מנהל מסוים, התפתחות מקצועית בתחום משלים חדש. צרו לעצמכם אבני דרך אל המטרות שלכם, ברות השגה ופרוסות לאורך השנה. נהלו מעקב אחר השגתן.

אל תשכחו להנות. כשאתם נהנים מעבודתכם, מבצעים אותה עם תשוקה, חדוות עשייה, יצירתיות ושמחה – לא רק האפקטיביות שלכם גוברת, אלא גם מדד האושר האישי. בידקו עם עצמכם מהם התחומים שממלאים אתכם בסיפוק ובהנאה וכיצד ניתן להגדיל אותם.

שיתוף

פייסבוק
LinkedIn
הדפס
שלח במייל