לקראת היום הבינלאומי לכלכלת המשפחה, החל החודש, פגשנו את מנכ״ל smart, עדי בומש, כדי לקבל טיפים כלכליים לניהול התקציב המשפחתי בעולם הדינמי של היום

ניהול התקציב המשפחתי הופך למורכב ומאתגר יותר בימינו. עליית יוקר המחיה, תנודות חדות בכלכלות העולם והוצאות בלתי צפויות הן חלק מהאתגרים איתם משפחות מתמודדות. כדי להתנהל נכון, חשוב לאמץ אסטרטגיות יעילות כדי להבטיח יציבות פיננסית במשפחה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לנווט במים הסוערים של הכלכלה המודרנית וליצור ביטחון כלכלי 

תמונה: עדי בומש, מנכ״ל smart
תמונה: עדי בומש, מנכ״ל smart
  1. בניית תקציב משפחתי: הבסיס הוא כמובן להתחיל במיפוי ההכנסות וההוצאות שלכם. פנו זמן ללא הפרעות, פתחו קובץ אקסל, אליו תכניסו את כל ההוצאות וההכנסות שלכם. שימו לב לבדוק את ההוצאות בכרטיסי האשראי, הבנק והמזומן עד כמה שאפשר. אחרי שהכנסתם את כל הנתונים מיינו את אותם לפי הוצאות והכנסות קבועות ומשתנות ולפי סוג ההוצאה (דיור, חינוך, אוכל, רכב, ביטוחים, בילויים וכו׳). עכשיו תתבהר לכם התמונה האמיתית של מצבכם הכלכלי. מפה תוכלו להתחיל לתעדף ולחשוב איפה אפשר לקצץ בהוצאות ואיפה אפשר אולי להגדיל הכנסות.
  1. חיסכו ליום סגרירי או למטרה עתידית: לאחר שקיבלתם תמונה על מצבכם הכלכלי, נסו לבדוק מה הסכום  שאתם יכולים להפריש בכל חודש לטובת חיסכון ייעודי. ביסוס הרגל חסכון הוא חיוני להתמודדות בתקופות סוערות ולהשגת יעדים ארוכי טווח. הגדירו יעדי חיסכון ספציפיים אליהם תפנו סכום קבוע ואוטומטי בכל חודש. תשאפו לבנות חיסכון לשעת חירום שיכול לכסות בין שלושה לשישה חודשים של הוצאות מחייה. החיסכון יהווה רשת ביטחון פיננסית לאירועים בלתי צפויים כמו אובדן עבודה או מקרי חירום רפואיים.
  1. סילוק חובות: חובות בריבית גבוהה יכולים לעכב את ההתקדמות הפיננסית שלכם ולרוקן את המשאבים לאורך זמן. אם יש לכם חובות, כמו משכנתה, הלוואות או תשלומים ארוכי טווח, בדקו אילו חובות נושאים ריבית גבוהה יותר והעדיפו לסלק אותם תחילה. בהלוואות גדולות או משכנתה בדקו אם אתם יכולים לעשות מחזור הלוואה בתנאים טובים יותר. שקלו אפשרויות כמו איחוד חובות או משא ומתן על שיעורי ריבית נמוכים יותר כדי להקל על תהליך ההחזר.
  1. השקיעו בחוכמה: השקעות הן כלי רב עוצמה לבניית עושר והשגת יעדים פיננסיים לטווח ארוך. לימדו על אפשרויות ההשקעה השונות כמו מניות, אג"ח, נדל"ן, פקדונות וקרנות נאמנות. בהתאם לרמת הסיכון שאתם רוצים לקחת וזמן החיסכון, ביחרו את אפיק ההשקעה המתאים ביותר לכם. לאורך הזמן עקבו אחרי תיק ההשקעות שלכם וסדרו אותו מחדש, כדי להישאר צמודים ליעדים שקבעתם. אם אתם מרגישים לא בטוחים או בקיאים מספיק בנושאי השקעות, מומלץ להתייעץ עם גורם מוסמך.
  1. חינוך פיננסי: נהלו תקשורת פתוחה בבית בנושאים הכלכליים, ושתפו את הילדים בהחלטות, כדי לשמור על הרמוניה בתוך המשפחה. מומלץ לנהל פגישות משפחתיות קבועות כדי לדון בפתיחות על הנושאים הכלכליים, חששות וסדרי עדיפויות. עודדו את הילדים להציע רעיונות ולהשתתף בתהליכי קבלת החלטות, תוך טיפוח תחושת בעלות ואחריות. השתמשו בדיונים אלה כהזדמנויות להקנות חינוך פיננסי ולהקנות הרגלי ניהול כספים אחראי מגיל צעיר.
  1. היו גמישים: גמישות היא המפתח לניווט בנוף הפיננסי המשתנה תמידית. היו מוכנים להתאים את האסטרטגיות וסדרי העדיפויות שלכם בהתאם לתנודות הכלכליות, אירועי חיים והיעדים השונים. חשוב להישאר עירניים ולעבור שוב, פעם בכמה חודשים, על הסעיפים הנ״ל כדי לעדכן את תכנון התקציב לפי הצורך. 
מוכנים לצאת לדרך? אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה מגורם מקצועי כדי להתנהל נכון, מוזמנים לפנות אלינו ולהתחיל תהליך אפקטיבי בשיטת smart שילמד אתכם איך להתנהל נכון, ליצור ביטחון כלכלי ולהיערך לבאות. שלחו לנו פרטים לכאן

שיתוף

פייסבוק
LinkedIn
הדפס
שלח במייל