גיוס עובדים לכל תחום תעסוקתי כזה או אחר, נחשב לאחד מהאתגרים המקצועיים ביותר בשוק התעסוקה, כאשר האתגר הופך למורכב יותר, ככל שהליך הגיוס מתבצע לצרכי השמת עובדים בכירים יותר ו/או לצרכי השמה במקצועות תעסוקתיים המחייבים הכשרות מקצועיות כאלו ואחרות.

ממה מורכב תהליך גיוס עובדים ?

גיוס עובדים הינו תהליך מתמשך, המחייב אתכם בחלק מהמקרים להסתייע בשירותיהן של חברות השמה וכוח אדם, ובחלק מהמקרים ליישם את כל שלבי התהליך בכוחות עצמכם, וכל זאת בהתאם לסוג ואופי המשרה המיועדת, המיומנויות המקצועיות הנדרשות, הדרישות המקדימות לצורך איוש המשרה ופרמטרים נוספים לפיהם ניתן להחליט האם לקיים את הליך הגיוס באמצעות חברות העוסקות ומתמחות בנושא ו/או לקיימו בכוחות עצמכם.

כך או אחרת, תהליך גיוס עובדים מורכב ממספר שלבים עיקריים הכוללים:

  • הגדרה מדויקת של סוג ואופי המשרה – שלב זה מהווה את השלם המקדים והבסיסי ביותר לכל תהליך גיוס עובדים ומטרתו לאפיין בצורה המדויקת ביותר את סוג ואופי המשרה ובכך למעשה להגדיר את דרישות התפקיד והתנאים המקדימים לקיומם של שלבי הגיוס הבאים.
  • פרסום המשרה וסינון ראשוני של המועמדים – לאחר הגדרות המשרה ודרישות התפקיד, מתקיים שלב פרסום המשרה שמייד לאחריו תדרשו לסינון ראשוני של המועמדים וזאת בהתאם לקורות החיים אותם תקבלו.
  • שיחות טלפוניות מקדימות עם מועמדים רלוונטיים – בעבר הלא כל כך רחוק, נהוג היה לזמן לראיונות עבודה את כל המועמדים הרלוונטיים לתפקיד. כיום, נהוג לקיים שיחות טלפוניות מקדימות עם המועמדים הרלוונטיים, וזאת לצרכי סינון נוסף של המועמדים והיכרות ראשונית יותר עם המועמדים. בשלב זה נהוג גם לתאם ציפיות שכר אל מול המועמד/ת.
  • קיום סבב ראיונות פרונטאליים – לאחר סינון מועמדים נוסף המתקיים במסגרת שלב השיחות הטלפוניות המקדימות, נהוג לקיים סבב ראיונות פרונטאליים עם המועמדים הסופיים. סבב זה נועד לצרכי היכרות מעמיקה עם פועלם התעסוקתי של המועמדים.

בנוסף לשלבי תהליך גיוס עובדים המתוארים לעיל, מתקיימים שלבים נוספים במקרים בהם מדובר בהליך גיוס עובדים בכירים. שלבים אלו כוללים בין היתר מבדקים תעסוקתיים, מבדקי אישיות וכדומה.

שיתוף

פייסבוק
LinkedIn
הדפס
שלח במייל