בתקופה של אי וודאות ועירפול לגבי המצב הכלכלי, תפסנו את מנכ״ל smart שלנו, עדי בומש, סא״ל במילואים, כדי שיעזור לנו גם בטיפים כלכליים. הנה 10 טיפים כאלה להיערכות כלכלית נכונה במצבי חירום
1.נהלו את התקציב מחדש: צרו תקציב עדכני ומפורט למעקב אחר ההכנסות וההוצאות שלכם. תקציב מיוחד לתקופה הנוכחית, בה אתם מתעדפים הוצאות הכרחיות כמו דיור, מזון ושירותי בריאות ומצמצמים בכל ההוצאות הלא הכרחיות או בהוצאות שניתן להגדיר כמותרות – כמו מסעדות.
2.שימו בצד ליום מיוחד: כל עוד ההכנסה שלכם לא נפגעה, שימו בצד את הכסף שחסכתם בסעיף הקודם לטובת קרן חירום שתספק לכם רשת ביטחון למקרה של קושי כלכלי בלתי צפוי. המלצה – לנסות לייצר קרן חירום בסדר גודל של 3 חודשי הוצאות.
- צמצום חובות: במידת האפשר נסו לפרוע חובות שאתם משלמים עליהם ריבית גבוהה או נסו לדחות את התשלומים למועד מאוחר יותר. הפחתת החוב תקל על הלחץ הפיננסי ותאפשר להסיט כסף לדברים חיוניים יותר ולהמשך התמודדות עם המצב המורכב.
4.מקורות הכנסה נוספים: שיקלו, במידת האפשר, לגוון במקורות ההכנסה ולחפש אפשרויות נוספות להכנסה צדדית. גם אם לתקופה קצרה. זה הזמן לקריירה השנייה שחלמתם עליה 🥸
5.תוכנית מגירה: חישבו מעכשיו על תוכנית חירום שמפרטת את הצעדים שתנקטו בהם במקרים של אובדן הכנסה. אל תהיו שאננים.
6.מזומן בצד: בזמנים של אי וודאות, הגישה לשירותים בנקאיים יכולה להיתקל בבעיות לא צפויות. החזקת מזומנים (סכום סימלי של קניית מוצרי בסיס חיוניים) בצד, יכולה להיות מועילה עבור רכישות חיוניות.
7.קנו מוצרים ישראליים: תמיכה בעסקים המקומיים ובכלכלה המקומית עוזרת גם ברמה המוראלית וגם במצב הכלכלי הכולל של כל החברה. חישבו איפה אתם יכולים לתרום לעסקים תוצרת ישראל. אננס ותמרים מהדרום למשל 🤨.
8.מזון וציוד חיוני: הצטיידו בפריטי מזון חיוניים שאינם מתכלים ומוצרים הכרחיים אחרים. מים, שמן, טונה, פסטה, שימורים.
9.חיסכו איפה שאפשר: נסו לחסוך בחשבון החשמל, בצריכת המים, לכו ברגל או רכבו באופניים במקום רכב. ספורט גם חשוב בתקופה זו, לשחרור לחצים, ויצירת שגרה מינימלית בתוך הטירוף שחווים כולנו.
שמרו על אופטימיות. אמנם הלחצנו, אבל זה רק כדי להישאר על הצד הבטוח. הכי חשוב לשמור על מצב רוח חיובי ואופטימי עד כמה שאפשר. כי יש לנו עם נפלא, צבא מדהים וארץ אחת שבחיים לא נוותר עליה.
שמרו על עצמכם. יחד ובחכמה ננצח!!