במיוחד בימים אלו בהם כולנו מרגישים יותר מתוחים ועצבניים, נפגשנו עם בוריס לכטרמן, פסיכולוג תעסוקתי מבית פילת, לדבר על חוסן אישי. מה זה אומר, איך לזהות את מידת החוסן ולפתח אותה אצל עובדים בארגון, ואיך לחזק אותה אצל כל אחד מאיתנו. חשוב במיוחד עכשיו

בוריס לכטרמן, פסיכולוג תעסוקתי מומחה ומדריך
בוריס לכטרמן, פסיכולוג תעסוקתי מומחה ומדריך

אז מה זה בעצם חוסן. מושג שאנחנו שומעים לא מעט בימים אלו? 

המשמעות של חוסן היא, היכולת להתאושש ממצב מורכב ולחזור לתפקוד יעיל. 

לאותו מקום שהייתי בו לפני המשבר ואפילו לצמוח ממנו. בד״כ אנחנו רואים משבר כדבר שלילי, אבל לא בהכרח. להרבה אנשים זו הזדמנות להתפתח. האנשים האלו שרואים בזה הזדמנות הם חסינים יותר בד״כ. הרבה מחקרים מצאו קשר בין חוסן להצלחה בעבודה. מי שחסין יותר, יידע להצליח יותר במצבים של שינויים, אי וודאות ודברים בלתי צפויים.

חוסן זה משהו אישיותי מולד או משהו שאפשר לפתח?

פעם חשבו שזה אישיותי. היום הגישה היא שאפשר ללמוד ולפתח חוסן. ויש כלים איך לעשות את זה.

חוסן זה משהו אישיותי מולד או משהו שאפשר לפתח?

מה הם המאפיינים של חוסן?

המאפיינים העיקרים מתבטאים בחוזק האישי של האדם, ביכולת שלו לפתח תחושת מסוגלות, ערך עצמי גבוה, היכולת לשמור על אופטימיות, למצוא משמעות במה שהוא עושה, היכולת לפתח קשרים משמעותיים וחזקים עם הסביבה – קשרים אנושיים טובים מייצרים חוסן, וסקרנות. מחקרים מצאו שלאנשים סקרנים יש אוריינטציה ללמידה, ובהתאם יש להם חוסן גבוה. הלמידה מייצרת להם משמעות, מה שתורם למיקוד במטרה. זה במיוחד רלוונטי לדורות של ה-x וה-y.

המלצות למנהלים וארגונים שרוצים לשפר את החוסן אצל העובדים?

כן, אחלק לכמה המלצות בנושא:

  1. לבנות סביבת עבודה בטוחה בה אנשים יכולים להביע את דעתם בלי לחשוש, לשתף רעיונות, לשתף בהצלחות וגם בכשלונות. לייצר תרבות ארגונית שמאפשרת את זה. אפשר לקיים, במיוחד כיום, מפגשים פיזיים או בזום, ולדבר על הדברים שקורים כיום. לתת מקום לביטוי ושיתוף.״ 
  2. ליצור מערכות יחסים וקשרים אמפטיות ותומכות עם עובדים, עמיתים ובתוך הצוותים. לשים לב לעובדים חדשים ולעובדים שפחות משתפים, שקשה להם להיפתח ולפעמים מסתגרים.
  3. המלצה למנהלים: להיות אותנטיים. זה אומר גם לשתף בקושי אבל גם לתת תקווה לעובדים.
  4. לפתח ולעודד אוריינטציה ללמידה. לייצר הזדמנויות ללמוד. גם אם לא בתחום של העובד. להשקיע בפיתוח והתפתחות של אנשים דרך למידה.
  5. לספק משמעות לעובדים, להראות את הערך והתרומה שלהם לארגון ולחברה. לעשות את זה גלוי, כטקס אולי, לדבר על זה, להדגיש ולפרסם את זה. 

מה בנוגע לחוסן אישי. איך האדם הפרטי יכול לפתח את החוסן שלו?

  1. לפתח מודעות עצמית. זה יכול להיות באמצעות קורסים, אימון אישי, פסיכולוג. למצוא טכניקות לזהות התנהגויות ודפוסים לא פרודוקטיביים, כמו חשיבה אסונית. אם אני נדלק על כל מידע קטן, או מתעצבן מהר מאוד. להיות מודעים לדברים האלה ולחפש דרכים להירגע. 
  2. אופטימיות. לנסות למצוא את הדברים הטובים, למצוא את החיובי, את הדרך לצמוח מכל מה שקורה. 
  3. להתמקד בחוזקות אישיות. לזהות נקודות חוזק של עצמי ולהתמקד בהן.
  4. לבנות מערכות יחסים חזקות. ליצור תקשורת חיובית עם הסביבה, לפתח קשרים, ליצור מעורבות, לדבר עם הסביבה ולשתף.

איך האדם הפרטי יכול לפתח את החוסן שלו?

איך אפשר למדוד חוסן אצל עובדים למשל ובמה זה יכול לעזור לארגון?

בנינו בפילת כלי אבחוני למדידה של חוסן והמרכיבים שלו. בשגרה, זה כלי מצוין לאבחון מועמדים לעבודה. ובימים כמו היום, זה כלי שאפשר להשתמש בו לאיתור העובדים שנראים לנו פחות חסינים בצוות, ולייצר להם תמיכה כדי לחזק אותם. לדוגמה, יש הרבה עובדים שלא מגיעים לעבודה כיום, כי הם חרדים, עמוסים, לא מצליחים להתרכז. אז לתת להם את הכלים שיחזקו אותם, כמו סביבה תומכת, משמעות למידה וכו׳, כמו שדיברנו קודם. 

שיתוף

פייסבוק
LinkedIn
הדפס
שלח במייל