עם רכישת קבוצת מומנטום, שהחל מהשנה תהיה חלק מקבוצת פילת, קיימנו ראיון עם מנכ״לית מומנטום, סילביה באריל, על הדברים החדשים בעולם ההדרכה שכדאי לכם להכיר.
סילביה באריל, מנכ"לית קבוצת מומנטום, מגיעה עם למעלה מ-25 שנה של עבודה עם ארגונים. סילביה מומחית באבחון והבנת עומק של בעיות ארגוניות ופיתוח פתרונות משולבי ייעוץ, ליווי, הדרכה, ותהליכים מותאמים לרבדים השונים בארגון. נפגשנו איתה להבין את משמעות ההצטרפות לקבוצת פילת ומה היא צופה לארגונים בשנה הקרובה בתחום הפיתוח הארגוני, הייעוץ וההדרכה?
לאלו שלא מכירים עדיין, מהי קבוצת מומנטום?
"מומנטום קיימת כבר למעלה מ-31 שנה. זו אחת מחברות פיתוח ארגונים והדרכה היותר ותיקות ומנוסות בארץ. אנחנו עוזרים לאנשים וארגונים לצמוח ברמה האישית, הבינאישית והארגונית, כדי להגיע למצוינות עסקית."
מה עיקר הפעילות שלכם עם ארגונים?
"יש לנו 2 תחומי התמחות עיקריים: הראשון עוסק בתהליכים התערבותיים הכולל פיתוח הנהלות ברמה האסטרטגית, גיבושם כצוות סינרגי, הובלת תהליכי שינוי בארגון, ליווי מנהלים, שיפור עבודה בין ממשקים בארגון ועוד. תחום ההתמחות השני עוסק בתהליכים של פיתוח מנהלים ועובדים בארגון באמצעות סדנאות וקורסים, עם תכנים ייחודים מ-3 חברות בינלאומיות ביניהם: 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד של חברת FranklinCovey וקורס מנטורינג וליווי מנהלים על פי מודל N.E.W.S."
מה בעצם מייחד אתכם לעומת חברות אחרות בשוק?
"שילוב של 2 אלמנטים. אחד, התכנים הייחודיים שאנחנו מביאים מחו״ל שהם תוצר של מחקרים בינלאומיים שהחברות הללו מובילות בעולם. השני הוא ההתאמה של התכנים לתרבות המקומית ובניית תהליכים מותאמים עבור כל אחד מהארגונים איתו אנו עובדים, ברמה מאוד גבוהה, על מנת לייצר יישום אפקטיבי של התהליכים והתכנים שאנו מקנים.
השילוב של שני אלה עם הפלטפורמה הדיגיטלית שאנו משיקים השנה בישראל, יאפשר לנו להציע לארגונים פתרונות קצרים ותהליכים, מרמת הנהלת הארגון, דרך המחלקות והצוותים השונים ועד לפיתוח אישי של העובדים."
את מזהה מגמות חדשות בתחום ההדרכה לארגונים, בשנה הזו?
"כן. השילוב בין פלטפרומות דיגיטליות ליישום באמצעות ליווי קבוצתי או אישי. עולם הפיתוח הארגוני וההדרכה, בעקבות הקורונה, התפתח מאוד בתחום הוירטואלי. מגמה זו האיצה פיתוח של פלטפורמות וירטואליות פנים וחוץ ארגוניות ללמידה ופיתוח אנשים. אלו מספקות microlearning בנושאים מגוונים. זה גם הדגש שלנו השנה – לייצר הוליסטיות ללקוח ברמה מאוד גבוהה: באמצעות פלטפורמת אונליין שתהיה marketplace של למידה עצמית, כולל יישום בקבוצות קטנות ויישום במפגשים פיזיים."
מה ארגונים מחפשים היום?
"זו שאלה לא פשוטה. המצב הגלובלי בשווקים, בשילוב עם המלחמה שאנו חווים בארץ, מעצימה את תחושת אי הוודאות וחוסר היציבות בארגונים, שלוותה אותנו בשנים האחרונות. למרות שהתחילו לשחרר אנשי מילואים, ארגונים רבים עדיין חווים חוסר באנשי צוות. אלה החוזרים מהמילואים, משתלבים באיטיות במשימות הארגוניות (המעבר מעצימות של עשייה במלחמה לעבודה משרדית מאוד מורכב).
בנוסף, אנחנו מתחילים לשמוע על תהליכים של התייעלות בארגונים שמביאים לצמצומים ופיטורים."
אז לאן כל המצב בישראל לוקח אותנו?
"בסקר שנערך לאחרונה בין 100 מנכ״לים, מכל התעשיות בארץ, עלה כי רוב המנכ״לים צופים שחצי השנה הקרובה תהיה ברמת צמיחה מעורבת, והחל מאמצע 2024 תהיה צמיחה משמעותית במשק. המשמעות היא שלטווח הקרוב הנהלות נדרשות לדייק את האסטרטגיה שלהן כדי לעבור את התקופה הקרובה ולהגיע לחצי השני של 2024 מוכנות, עם מנועי צמיחה מגובשים כדי להוציא אותם לפועל.
זו הולכת להיות שנה לא פשוטה. לנו יש תהליך קצר וממוקד של ליווי וניווט הנהלות (מבוסס על מודל ה-N.E.W.S) המאפשר לחברי ההנהלה, לגבש ביחד אסטרטגיה לטווח הקצר ולהגדיר מנועי צמיחה לטווח הארוך על מנת להוביל וליישם אותם בצורה מובנית ואפקטיבית."
מה לגבי עתיד העובדים?
"אין ספק שארגונים מודעים לכך שזה הזמן לתמוך במנהלים ובעובדים ולעזור להם להתפתח ולצמוח לפרק הבא של עצמם, בתקופה של אילוצים ומורכבויות עסקיות. הפלטפרומה הדיגיטילית שאנחנו משיקים עונה על הצורך הזה בדיוק. היא מאפשרת לשלב למידה עצמית, קבוצתית וליווי ביישום. מדובר בתכנים ברמה מאוד גבוהה ובנושאים שונים כמו: פיתוח מיומנויות ניהוליות, אפקטיביות אישית, כלים לתעדוף, ניהול של "הטיות" אישיות לקבלת החלטות, התמודדות וניהול שינויים ועוד.
אני מאחלת לכולנו שהמלחמה תסתיים במהרה, שכל החטופים יחזרו לביתם בשלום ושנוכל לבנות מחדש את המדינה שלנו, לצמוח בה ולגדל את ילדינו ונכדינו לעתיד טוב יותר."